kutatás az innovációért

Kutatás és adatvizualizáció

KUTATÁS az INNOVATÍV MEGOLDÁSOKÉRT

A Human Centered Design és Design Thinking módszereinek alkalmazásával, olyan problémákra tudunk megoldást találni, amelyek egy vállalkozás jövőjére döntő hatással vannak. A Design thinking módszerei a felhasználók igényeire, elvárásaira vagy problémáira fókuszálnak és az emberekkel közösen, együttműködve oldanak meg problémákat, teremtenek új értéket.

Egy emberközpontú tervezésnél a folyamat első lépéseként mindig a felhasználók igényeit, vágyait és problémáit ismerjük meg. Design research keretében olyan módszereket alkalmazunk, amelyekkel meg tudjuk figyelni a felhasználók viselkedését egy adott környezetben, szituációban. Munkánkban az empátia fontos szerepet játszik.

Átérezni az emberek problémáit, elsőkézből megtapasztalni, átélni, hogy mit éreznek a felhasználók egy adott szituációban, mint például, amikor megtapasztaltuk milyen látássérültként közlekedni a metróban.

Egy jól struktúrált interjú is sokat segít abban, hogy elsőkézből halljuk az emberek véleményét, élményeit, gondolatait a vizsgált szolgáltatással, termékkel kapcsolatban.

Azonban akadnak olyan esetek is, amikor az emberközpontú tervezés módszereit kiegészítjük különböző technológiákkal, például szemkamerával. A szemkamerás tesztek nagyon hasznos adatokkal tudnak szolgálni például szolgáltatás vagy csomagolás tervezésénél. Csapatunk különböző kutatási módszereket ötvöz a legjobb eredmény elérése érdekében.

Mielőtt azonban elkezdenénk a kutatás folyamatát a legfontosabb dolog, hogy tudjuk, hogy hol kezdjük el. A legtöbb probléma, amivel találkozunk nem is valós “probléma”. Sokkal inkább egy tünet, amelyet feltérképezve találjuk meg az igazi problémát, ami megoldást igényel. Emberközpontú tervezéshez, mi a Design Council Double Diamond módszerét használjuk.

Heading

Adatvizualizációs megoldásaink

Munkánk során nagyon sokszor találkoztunk azzal a problémával, hogy Ügyfeleinktől nagymennyiségű adatot kaptunk, árukészletről, eladási, vásárlási statisztikákról vagy éppen a kiszállítás alakulásáról. Ezek általában excel táblázatokként kerültek hozzánk és ezekből kellett gyorsan és hatékonyan kinyerni az adatokat. Vizualizálni mindazt, amit az adatok mutatnak.

A problémát a lehető legjobb üzleti intelligencia szoftver használatával oldjuk meg, amely segítségével pillanatokon belül olyan vizuálisan lenyűgöző prezentációkat tudunk bemutatni, amelyekből a kulcsfontosságú adatok azonnal láthatóak.

Heading

Adatvizualizációs megoldások I Központban az ember

Heading

Vannak azonban olyan kutatások, amelyek arra irányulnak, hogy felfedezzünk olyan problémákat, amelyekkel a felhasználók találkoznak egy online felület kapcsán. Miért szükséges ez? Az online felületek analizációjára használt szoftvereink segítenek megérteni és megmutatni, hogy a felhasználók hova kattintanak és hova nem az oldalon.

Heading

Heading

Heading

Kattins az ikonkra és tudj meg többet a Design thinkingről!

User Experience Design Workshop - Budapest

2016. November 5. (Szombat) 10:00 - 16:00

User Experience alatt nemcsak azt a folyamatot értjük, amikor egy felhasználó ellátogat egy weboldalra és ott használ egy szolgáltatást. User Experience alatt a teljes folyamatot értjük, attól a ponttól kiindulva, ahogy a termékre vagy szolgáltatásra felfigyelt.

Kérdés merült fel? Lépj velünk kapcsolatba!

Human Centred Design

Figyelem a titka mindennek

Miért van szükség emberközpontú megoldásokra? Egy tökéletesen megértett és megtervezett élmény az, amely vásárlói hűséget épít. Ezek a jól megtervezett vásárlói élmények azok, amelyek örömet okoznak és újabb és újabb vásárlásokat eredményeznek.

Szeretne Ön is jobb felhasználói élményt adni? Szeretné vállalkozását egyszerűen, gyorsan és hatékonyan fejleszteni? Akkor lépjen kapcsolatba velünk!

Heading

Hogyan épülnek fel képzéseink?

Szeretné tudni mit jelent az hogy  Human Centred Design és hogyan tudja saját vállalkozásában, szervezetében alkalmazni?