tervezés, TESZTELÉS

Hogyan teszteljünk gyorsan és hatékonyan?

Prototípus készítés, tesztelés

Az emberközpontú tervezés egyik legérdekesebb része, amikor elképzelünk egy megoldást és azt készítjük el. Néha a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb dolgokból készítünk prototípusokat vagy éppen skicceket rajzolunk, amelyekből aztán a felhasználókkal együttműködve közvetlen visszajelzést kapunk.

Ötleteink vizualizálása, vagy elkészítése az egyik legfontosabb lépés. Néha ez azt jelenti, hogy gyors skicceket rajzolunk vagy kinyomtatjuk a képeket, amelyeket készítettünk a kutatásaink során. Felidézése, vizualizálása a felhasználók élményeinek és azok szem előtt tartása tesz minket emberközpontú tervezővé. Ilyenkor az agy más területe működik; más tudást, ismereteket aktiválva.

Ötleteink, ismereteink, információink vizualizációja az egyik legfontosabb tervezőeszközünk.

Mi azt javasoljuk, hogy a design thinking folyamatának minden részében használjuk őket. A tervek, javaslatok vizualizációja segít a kommunikációban és így lecsökkenti a hibák számát és növeli a hatékonyabb együttműködést, a közös megoldások tervezését. Minél pontosabban el tudjuk képzelni azt, hogy mi fog a jövőben történni, annál könnyebben tudjuk megoldásainkat kivitelezni.

Prototípusok, koncepciók generálásához vagy azok racionalizálásához használt módszerek:

- Thumbnail sketching
- Creative matrix
- Storyboarding
- Rough vagy Ready Prototyping
- Concept poster
- Video Scenario

Kérdés merült fel? Lépj velünk kapcsolatba!

Human Centered Design